BURA | I danas na snazi zabrane i ograničenja, pogledajte nestašnu buru i još nestašnijeg vozača kamiona

Premještanjem ciklone prema jugu Italije stvara se razlika u tlaku između sjevera i juga, zbog čega i danas jako puše na Kvarneru pa i u Rijeci.

Prema podatku DHMZ-a do 13h, u Rijeci je izmjeren udar vjetra od 73 km/h, u Rabu 83 km/h. Od automatskih postaja s “Pljuska” najjači udar imala je automatska postaja Mundanije na otoku Rabu, gdje je izmjereno točno 100 km/h, Treskavac na Krku 98 km/h, na riječkom aerodromu 96 km/h.
Automatske postaje na riječkom području bilježe udare i do 90 km/h.

HAK javlja kako su u PGŽ samo za osobna vozila otvorene:

– autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (zbog orkanskih udara na dionici Kikovica-tunel Tuhobić vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h).
– autocesta A7 Draga-Šmrika.
– brza cesta čvor Čavle-čvor Kikovica (A6),
– riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica,
– Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja;

Unatoč zabranama i ograničenjima pojedince to nije spriječilo okušati sreću u dvoboju s prirodom. Akter sljedeće priče vjerojatno nikada više neće pokušati voziti po jakom vjetru. Video uradak snimljen je kod Hreljina, a za volanom se nalazio Poljak, očito neupućen u moć riječke bure. Pogledajte video koji je snimio Danijel Drača

Bura će jako puhati i veći dio srijede, a navečer će ipak malo oslabjeti, no ne i prestati.

Obilna kiša pala u Malom Lošinju

Što se oborina tiče, njih je od 7h u ponedjeljak do 7h u utorak najviše palo u Malom Lošinju u kojem je izmjeren 51 mm, u Bakru 13 mm, a u Rijeci se sakupilo dodatnih 5 mm.
U Gorskom kotaru snježni pokrivač se podebljao te prema mjerenjima DHMZ-a od 7 ujutro u utorak iznosi 17 cm u Crnom Lugu, 18 cm u Delnicama te 26 cm u Pargu kod Čabra. Snijeg je pao i u Lici, najviše ga ima na Plitvicama gdje je izmjeren 31 cm, a samo više od Plitvica ima Zavižan na Velebitu s 46 cm.

Glavnina oborina je iza, još su tijekom srijede i prvog dijela četvrtka moguće slabog intenziteta. Do smirivanja vremena nastavljamo praćenje ciklone.

Naslovna: Otok Rab, Josip Ćuća-Žentil

U prekidu su:

– trajektne linije: Brestova – Porozina, Stinica – Mišnjak, Lopar-Valbiska, Prizna – Žigljen;
– brodske linije: Mali Lošinj – Unije – Susak;
– katamaranske linije: Rijeka – Rab – Novalja, Mali Lošinj – Rijeka,

Možda vas zanima i ovo!

Advertisment ad adsense adlogger