NOĆNA FRONTA | Bakar dobio i obilniju kišu, idućih dana stabilnije


Foto: Helena Bragonfly

Nestabilno vrijeme kulminiralo je prolaskom frontalnog poremećaja u četvrtak kasno navečer i u prvom dijelu petka, a pritom je na riječkom području lokalno pala i obilnija kiša.
Bilo je i jačih pljuskova praćenih grmljavinom. Radarski odraz nad Ćićarijom u jednom je trenutku bio čak i ljubičast, što je značilo jake pljuskove s grmljavinom pa čak i pojavu tuče.

Na mjernim postajama, olujni oblak najviše je kiše donio Bakru, u kojem je prema službenom podatku DHMZ-a u petak u 8 sati, izmjereno čak 32 mm. U Rijeci i Kukuljanovu palo je 13 mm, a na otocima osjetno manje, većinom od 4 do 9 mm, uz iznimku postaje u Krku na kojoj je izmjereno 12 mm.
Nekom većom kišom ne mogu se pohvaliti ni Gorani. Na službenim postajama palo je točno 7 mm kiše.

U ostatku Hrvatske također je mjestimice zabilježena obilnija kiša u 24-satnom razdoblju, i to u Božavi i na zagrebačkom aerodromu 30 mm, dok je 23 mm palo u Poreču, 20 mm u Zadru.

Nestabilno vrijeme nastavlja se i tijekom petka. Pljuskova već ima na području riječkog zaleđa, a u nastavku dana mogući su i drugdje. Za subotu je u najavi stabilnije vrijeme iako još ponegdje može biti lokalnih pljukova. Zapuhat će umjerena do jaka bura, lokalno i s olujnim udarima.

Subota je uvod u nekoliko stabilnijih dana koji bi mogli potrajati do utorka, ali srpanjskih vrućina nema na vidiku.