Riječkom području i dijelu gorja obilnija kiša u nedjelju, otocima olujno jugo

Već je subota najavila nadolazeću promjenu vremena. Bilo je većinom slabe i povremene kiše.

S Atlantika do naših krajeva stiže dolina s frontalnim poremećajem, zbog kojeg će oborine u nedjelju biti i vrlo obilne. Posebno bi trebale intenzivne na potezu Učka – riječko zaleđe – Platak – Risnjak – Snježnik, i to u večernjim satima.

Na otocima manje kiše, posebice južnim, ali zato će vjetar biti u naponu snage. Jugo može imati olujnu snagu, mjestimice čak i orkanske udare.

Do kasne večeri oborine će zahvatiti veći dio PGŽ, ali i dalje najintenzivnije biti na riječkom području, zapadnom dijelu Gorskog kotara te nešto manje na istočnom priobalju.

Zbog obilnih oborina i vjetra, oglasio se i DHMZ kroz sustav Meteoalarm, za nedjelju

Sjeverni Jadran (Rijeka regija)

Mjestimice obilna kiša, posebice na širem riječkom području. količina oborine 30-40 mm BUDITE NA OPREZU i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika.
Vrlo jako jugo, povremeno s olujnim udarima. srednja brzina vjetra > 40 km/h; najjači udar vjetra > 65 km/h BUDITE NA OPREZU zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Gorski kotar i Lika (Gospić regija)

Povremeno olujni udari jugozapadnjaka. najjači udar vjetra > 65 km/h BUDITE NA OPREZU zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Niti u novom tjednu kiša neće izostati na riječkom području, u gorju te duž obale, dok će na otocima biti osjetno manje kiše. Spomenimo i to da bi razdoblje za sedam dana mogao obilježiti prodor hladnijeg zraka, no o tome ćemo nešto više kad se termin približi.

Naslovna: Model ALADIN/HR | DHMZ

Možda vas zanima i ovo!

Advertisment ad adsense adlogger