Snažno nevrijeme pogodilo Zagreb

Grmljavinsko nevrijeme u utorak u kasnim poslijepodnevnim satima zahvatilo je Zagreb, a stanovnici zapadnog dijela grada suočili su se i s manjom pijavicom koja je nekoliko minuta bacala stvari.

Obilna kiša potopila je podvožnjake, a jak vjetar rušio je stabla pa su vatrogasci imali gotovo 30 intervencija na njihovom uklanjanju i ispumpavanju vode.

Nevrijeme je učinilo veliku štetu u parku Psihijatrijske bolnice Vrapče i vrapčanskom drvoredu. Stoljetna stabla popucala su u naletu vjetra te je pri padu uništena ograda kod autobusnog stajališta.

“Počela je padati kiša pa je zapuhao jako vjetar i odjednom se stvorio vrtlog koji je nosio sve pred sobom. Susjedovu limenu kućicu bacilo je na našu terasu koja je upravo puna stvari. Nekih dvije, tri minute je to trajalo, ljudi su se sklonili gdje su mogli, a tih nekoliko minuta doslovno se ništa nije vidjelo, sve je bilo bijelo” – kaže stanovnica Vrapča.

Naslovna: Robert Anic/Pixsell // Tekst: HRT/24 sata

Josip Filipović

Rođen 08.08.1982., u Gospiću. Osnovnu te Srednju ekonomsku školu završio u Otočcu, studirao u Rijeci, usavršavao se u inozemstvu. Radi u znanosti.