U Hrvatskoj Kostajnici u klizištu se u nekoliko minuta urušilo desetak kuća

Desetak kuća nestalo je u nekoliko minuta u Hrvatskoj Kostajnici. Prema svjedočenju novinara, ljudi su iskakali kroz prozore i s balkoba svojih kuća.

Perica Marjanović, vlasnik jedne od prvih kuća koji su našli na mjestu odrona, prepričava kako je u posljednji trenutak iskočio iz kuće koja je teško stradala. Kaže da je zajedno s bratom Ognjenom pokušao spasiti što više svojih stvari, ali da je na kraju uspio izvući samo automobil. Drugi je ostao potpuno ‘poklopljen’.

Premijer Andrej Plenković helikopterom je izvidio stanje ugroze, u 13.30 sati sudjelovao je na sastanku Kriznog stožera zajedno s ministrom obrane Damirom Krstičevićem, a potom je obišao poplavljena područja.

Kao u filmu nestalo je nekoliko kuća, dva auta HEP-a koji su jutros došli popraviti vodove. Nema ljudskih žrtava i to je najvažnije. Čini se da su na ovo klizište utjecale velike količine snijega koje se tope.

Naslovna: Hrvatska Kostajnica, Edina Zuko/Pixsell

Izvor podataka: HINA/HRT/Jutarnji list

Možda vas zanima i ovo!

Josip Filipović

Rođen 08.08.1982., u Gospiću. Osnovnu te Srednju ekonomsku školu završio u Otočcu, studirao u Rijeci, usavršavao se u inozemstvu. Radi u znanosti.

Advertisment ad adsense adlogger