U srijedu mogućnost grmljavinskih nestabilnosti

Sa sjeverozapada se približava plitka dolina s frontalnim sustavom koja će se sporo premještati sjevernije od Jadrana. Zbog nje se tijekom srijede očekuju još nestabilnije vremenske prilike.

Meteoalarm je izdao žuti stupanj upozorenja za riječku regiju (sjeverni Jadran) u kojem ističe mogućnost mjestimice izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito u Istri, uz vjerojatnost grmljavine 60-90 %.

No, istovremeno neki prognostički modeli uopće ne vide glavninu oborina u Istri (što ne znači da ih neće biti, osobito u unutrašnjosti i sjeveru), već na riječkom području. Na slici je primjer Istrametovog WRF modela na kojem je prikazana količina kiše između 14 i 15 sati.
Prema njemu, olujni oblak nastat će ranije nad Učkom, a potom se u rano poslijepodne premjestiti u Riječki zaljev te u Gorski kotar.
Kasnije navečer model vidi jači razvoj olujne naoblake na moru zapadno od Istre, a tada bi se vrijeme na riječkom području trebalo već smiriti, iako ni tada neće biti isključena mogućnost kiše.
Na kvarnerskim otocima isti prognostički model ne vidi zamjetniju kišu, a ponegdje čak može i izostati.

Malo stabilnije, ali ne i stabilno vrijeme vidljivo je za četvrtak, i dalje uz mogućnost lokalnih pljuskova. Prema kraju tjedna i dalje se očekuje slično vrijeme uz dosta sunca.