Brzopotezna fronta | Snijeg u Gorskom kotaru i Lici, a na Kvarneru kiša

Tršće, Diana Zbasnik

Rano jutros te prijepodne preko nas se premjestila hladna fronta, donijela je kišu na Kvarneru te toliko željan snijeg u gorju.

S naglim zahladnjenjem kiša je na vrhu Učke prešla u snijeg, no nešto kasnije u odnosu na Gorski kotar.

‘Od 7 do 10 ujutro na riječkom području danas je palo 30-ak litara kiše po četvornom metru.’ (Kuzmić/Novi list)

Temperature zraka na našem području u 11 sati prema podacima DHMZ-a su od 0 °C u Pargu do 10 °C u Malom Lošinju. Rijeka mjeri 7 °C.

U ovim trenucima, dok pišemo tekst, sa zapada nastupa razvedravanje, a oborine napuštaju naše područje te odlaze dalje prema istoku zemlje.

Zimski su uvjeti u Gorskom kotaru i Lici (promet je zabranjen kamionima s prikolicom i tegljačima s poluprikolicom i vozilima bez zimske opreme).

Zbog olujne bure samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, a zbog zimskih uvjeta na dionici između čvorova Kikovica i Bosiljevo promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom te vozila bez propisane zimske opreme.

Zbog jakog vjetra na autocesti A7 Draga-Šmrika, na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za I. skupinu vozila, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je i za I. i II. skupinu.

U nastavku dana očekuje nas daljnje smirivanje vremena, prema noći će i bura oslabjeti.