Grmljavinsko nevrijeme, tuča i poplave na riječkom području, u gorju snijeg

Na riječkom području petak u početku osim dosta vjetra i malo kiše, nije dao naslutiti da će se u poslijepodnevnim satima vrijeme drastično pogoršati.

Iza 15h na riječkom području ojačao je olujni oblak koji je obilne pljuskove donio dijelovima Rijeke, posebno onima na istoku, a lokalno je bilo i vrlo izražene tuče.

Na Kukuljanovu, kako nam je dojavio čitatelj, led na cesti bio je debeo 3 cm, zbog čega je intervenirala zimska služba.
Koliko je energije bilo u atmosferi svjedoči i informacija da je došlo čak i do pokušaja formiranja tornada. Na sreću, ostalo je bilo na pokušaju. Zato je područje zasuto obilnom tučom.

Pljuštalo je i u centru kao i na zapadu Rijeke te je također zabilježena tuča, ali u osjetno manjoj mjeri. Brojne prometnice bile su pod vodom u Rijeci i okolici i otežano se prometovalo.

Obilne oborine padale su mjestimice i u Gorskom kotaru, a lokalnih pljuskova bilo je i na kvarnerskim otocima.

S večernjim satima došlo je do pritjecanja hladnijeg zraka po visini te je u gorju počeo snijeg, a s kasnom večeri snijeg je počeo i na Učki te Ćićariji, a snježna granica počela se brzo spuštati.

Njeno spuštanje očekuje se i tijekom subote pa snijeg može padati većinom na predjelima iznad 300 metara, dok se susnježica osobito tijekom noći može spustiti i niže.

Snijeg je zabilježen mjestimice i unutrašnjosti zemlje iako se dosta miješa s kišom, dok je dan u Dalmaciji obilježio vjetar koji je stvarao poteškoće u pomorskom prometu, a puhao na udare i do 90 km/h.

Naslovna: Rijeka (Diračje) | Christian Krok

Situaciju na riječkom području kronološki smo pratili putem Facebooka