HEP: Zbog snježnog nevremena više od 7500 kupaca bez struje

HEP-Zbog-snjeznog-nevremena-vise-od-7500-kupaca-bez-struje_ca_large

Zbog kvarova koje su snježno nevrijeme i olujni vjetar uzrokovali na električnoj mreži, u Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj i Karlovačkoj županiji bez struje je ostalo 7576 kupaca, a kvarove popravljaju radnici HEP-a, priopćeno je iz Hrvatske elektroprivrede.

Na području Karlovačke županije bez električne energije ostali su Grad Slunj, općine Cetingrad, Krnjak, Vojnić te na sjeverozapadu županije naselja Žakanj i Ribnik. Trenutačno je oko 6000 kupaca bez električne energije.

Na području Ličko-senjske županije bez električne energije su područja grada Senja i općina Karlobag, Rakovica i Gračac. Trenutyčno je oko 1500 kupaca bez električne energije.

Na području Primorsko-goranske županije trenutno je bez električne energije 76 kupaca i to u mjestima Šimatovo, Šanj s okolicom, Velike i Male Drage, Kuti, Rim s okolicom, Šegina i Lividraga u Gorskom kotaru, zatim zaseoci Poduljin i Šepići na području Crikvenice te zaseoci na otoku Cresu: Grmov, Ustrine, Srem, Plat, Verin i autokamp Bijar.

Radnici HEP-a su od ranih jutarnjih sati na terenu i otklanjaju kvarove, ali je zbog neprohodnih cesta i putova na pojedinim područjima za sada nemoguć prilaz lokacijama kvarova.

Tekst: HINA
Foto: M. Gracin