Indonezija: Vjerojatno lociran trup zrakoplova

Indonezijske snage vjerojatno su locirale trup zrakoplova, objavio je voditelj potrage za zrakoplovom AirAsije koji je nestao u nedjelju ujutro na letu iz indonezijskog grada Surabaye u Singapur sa 162 putnika i članova posade.

Hercules indonezijskog zrakoplovstva uočio je predmet koji je pod površinom mora stvorio sjenu u obliku zrakoplova, kazao je voditelj potrage Bambang Sulistyo.

Indonezijske spasilačke ekipe vidjele su tijela i prtljagu uz obalu otoka Borneo. BBC javlja da je pronađeno šest tijela od kojih su tri izvučena.

Potraga je sada sužena na mjesto na kojem su uočene sjena i predmeti na površini mora oko 160 kilometara jugozapadno od Pungkalan Buna u središnjem Kalimantanu na otoku Borneu.

U potrazi sudjeluje oko 30 brodova i 21 zrakoplov iz Indonezije, Australije, Malezije, Singapura, Južne Koreje i SAD-a.

Dužnosnik indonezijskog ministarstva prometa ranije danas rekao je da krhotine koje su otkrivene u Javanskome moru uz Borneo pripadaju nestalom zrakoplovu AirAsije.

U blizini indonezijske obale danas su uočene crvene i bijele krhotine zrakoplova koji se srušio u plitke vode. Inače, zrakoplovi AirAsije imaju trup zrakoplova obojen u crvenu i bijelu boju.

Indonezijske zrakoplovne snage otkrile su u moru predmete poput prsluka za spašavanje, sjedala u zrakoplovu i tobogana za hitnu evakuaciju iz zrakoplova, kazao je glasnogovornik indonezijskih zračnih snaga.

Airbus A320-200 sa 162 putnika i članova posade nestao je po lošem vremenu u nedjelju prijepodne na letu iz indonezijskoga grada Surabaye u Singapur.

Izvor: HRT
Foto: BBC