Iznadprosječna toplina obilježava posljednju nedjelju kalendarske zime | Otočac topliji od svih mjesta na sjevernom Jadranu

Rijeka, Marko Šteković

Nedjeljno prijepodne na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru obilježava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok je u ostatku unutrašnjosti zemlje bilo i obilja sunčanog vremena te iznadprosječne topline. U nastavku dana očekuje nas, slično vrijeme, uz jačanje vjetra južnih smjerova.

Naš dio Europe nalazi se pod sve snažnijim utjecajem prostrane ciklone, ispred hladne fronte koja se danas nalazi iznad zapadne Europe, k nama će s jugozapada pritjecati topal zrak ali i zrak sve bogatiji vlagom.

Iznadprosječno toplo je i danas, osobito u unutrašnjosti Hrvatske, pa tako prema službenim podacima DHMZ-a u 13 sati, najtoplije je u Belom Manastiru s čak 24 °C!

Što se tiče našeg područja, najtoplije je u Otočcu s 18 °C, slijede ga Gospić i Poreč sa 17 °C. Mali Lošinj, Rab i Senj mjere 15 °C, Bakar i Krk 14 °C, Opatija, Pazin i Rijeka 13 °C, Delnice 9 °C te Crni Lug, Parg i Zavižan 8 °C.

Sutra nas očekuje nova jača promjena vremena, uz lokalno i obilniju kišu na Jadranu, a u gorju uz pad temperature zraka padat će snijeg. Zapuhat će bura. O svemu detaljnije moći ćete pročitati na našem Portalu tijekom večernjih sati.