Kratka pauza od kiše, ali ne i posve stabilno vrijeme tijekom utorka i srijede

Nakon izražene promjene vremena koja nas je nakratko vratila u zimsko razdoblje, u periodu ispred nas slijedi kratkotrajna pauza od kiše, ali i nešto više temperature zraka.
Atmosfera će i dalje biti nestabilna, a razlog je tome što ciklone s Atlantika imaju otvoreni put prema Europi pa sa sobom donose nešto vlažniji i malo hladniji zrak.

Trenutno se nalazimo u polju oslabljene anticiklone koja se sa sjevera spustila nad Europu, no zbog svojeg slabljenja, prednost će dobiti ciklonalni sustav koji se kreće s Atlantika na Europu te sa sobom vuče veću količinu vlažnog zraka.

Trenutna sinoptička situacija, windy.com

Srijedu će zatim u prvom dijelu dana obilježiti djelomično vedro i stabilno vrijeme, a popodne se sa zapada očekuje dolazak nove naoblake uz koju u večernjim satima može pasti i malo kiše.
Od sredine dana zapuhat će slabo do umjereno jugo, a temperatura će se malo povisiti.
Ujutro na Kvarneru 2-7°C, a u Gorskom kotaru od 0 do 5°C, dok će preko dana ugrijati na 13-17°C , u Gorskom kotaru do 10-14°C.

Kako smo ranije istaknuli, slijedi jedna kratka pauza od kiše, no zadržat će se promjenjivo uz postepeno sve toplije vrijeme. Od četvrtka dolazi nova konkretnija kiša koju ćemo detaljnije najaviti u jednog od idućih tekstova.