Nevrijeme pogodilo karlovačko područje

Jaka kiša pogodila je popodne karlovačko područje. Od velike količine oborina bila su potopljena dva podvožnjaka u gradu i nekoliko podruma. Najgore je bilo u gradskoj četvrti Rakovac gdje su iz potpoljenog podvožnjaka spašavali vozača koji je ostao zarobljen u ogromnoj količini vode. Sve službe su odmah izišle na teren, voda je ispumpana i podvožnjaci prohodni.

U Karlovcu je oko 16 sati počeo padati snažan pljusak čiji se intenzitet nije smanjivao oko 50 minuta, pa sustav za prihvaćanje oborinskih voda nije mogao prihvatiti sve oborine, što je uzrokovalo zastoje u prometu, poplavljeni su pothodnici i brojni podrumi, a na više mjesta grmljavina je izazvala kratke prekide opskrbe strujom, doznaje se u karlovačkom Centru 112.

Dežurni djelatnik karlovačkog Centra 112 rekao je Hini da su u kratkom vremenu primili preko stotinu poziva, da su sve službe na terenu, pomažu građanima i rade na uspostavi prometa koji je u prekidu na cestama Rakovac i Ilovac, a voda je i na mnogim drugim prometnicama, primjerice na cesti kod Interspara.

“Prema prvim informacijama Centra 112, slijevanje velike količine oborina kroz brdoviti dio Karlovca nije uzrokovalo odrone, ali je veću količinu zemlje bujica nanijela na cestu kod ambulante u četvrti Mahično, a uz intenzivnu kišu padala je mjestimice i sitna rijetka tuča, no dojava o štetama za sada nema”, kazao je.

Naslovna: Ilustracija, Dražen Suvić // Tekst: HRT/HINA