New York pošteđen snježne oluje, ukinuta zabrana prometovanja


Ukinuta je zabrana prometovanja New Yorkom jer je Velika Jabuka pošteđena posljedica snježne oluje koja je zahvatila sjeveroistok SAD-a.

Najavljena snježna oluja nije bila toliko strašna koliko su meteorolozi predviđali, rekao je guverner države New York Andrew Cuomo. Ukidamo sve zabrane koje se odnose na prometovanje u suradnji s upravom susjedne države New Jersey, izjavio je na konferenciji za novinare.

Dodao je da će se javni prijevoz, također prekinut u ponedjeljak navečer u gradu s 8,4 milijuna stanovnika, postupno normalizirati tijekom jutra i funkcionirat će sa 60% kapaciteta, što je ekvivalent nedjeljnom rasporedu vožnje.

Njujorške zračne luke La Guardia i John. F. Kennedy te zračna luka Newark u New Jerseyu operativne su, no problem predstavljaju brojni letovi koi su prije otkazani.

U ponedjeljak navečer tisuće letova prema Sjedinjenim Državama i iz njih otkazane su prije naleta snježne oluje na New York i sjeveroistok zemlje.

Meteorolozi su upozoravali da bi oluja mogla zahvatiti gotovo dvanaest američkih država i pogoditi oko 60 milijuna ljudi. Nacionalna meteorološka služba upozorila je na “povijesnu mećavu opasnu za život” koja bi mogla donijeti oko 76 centimetara snijega u pojedinim dijelovima regije.

Meteorološka služba u New Yorku priopćila je da je do utorka rano ujutro u Central Parku, na Manhattanu, palo oko 14 centimetara snijega.

Izvor: HRT
Naslovna foto: The Independent