Polo prijetnja Meksiku, Fung-wong Filipinima

U tropima nema predaha ni dana. Nakon razornog Odilea koji je Meksiku donio po život opasne vremenske prilike i veliku materijalnu štetu, u blizini se kreće i tropska oluja Polo koja se kreće sličnom putanjom kao i Odile. Dovoljno je snažan da obalnom području Meksika od Guerea do Jalisca donese snažan vjetar i ponovno veću količinu kiše.

Ipak za razliku od razorne snage Odilea razlikovat će se po tome što neće doći do kopna, a neće biti ni približno jaka kao Odile, koji je na Kalifornijski poluotok udario snage 3. kategorije. Polo je imao status uragana 1. kategorije, ali ga je brzo izgubio ulazeći u nepovoljne uvjete za daljnji razvoj.
Ipak realna je prijetnja obilna kiša, koja je ionako već previše za natopljenu zemlju. Kiša sa sobom vuče mogućnost i poplava te odrona kao i izlijevanje rijeka.

Filipini tek što su se oporavili od učinka tajfuna Kalmaegi, već na vratima imaju novu tropsku nevolju. Pred obalom sjevernog dijela otoka Luzona nalazi se tropska oluja Fung-wong koja je već do sada dijelu otoka donijela i 200 mm kiše u samo 24h.
Fung-wong će se kretati u smjeru sjeverozapada u idućih 24-48h te stići na kopno otoka Luzona, donoseći obilnu kišu diljem sjevernih i istočnih Filipina.
Nakon toga će tropska oluja oslabljena imati direktan udar i na Tajvanu, sa sličnim uvjetima kao i na Filipinima, a u konačnici bi mogla stići i do Japana.
Radi se o potencijalno snažnoj oluji koja na putu od Tajvana do Japana može postati i tajfunom. I u Japanu se očekuju nevolje uzrokovane olujom, a u konačnici vlažan zrak može doći i do Korejskog poluotoka donoseći samo kišu, dok bi vjetar izostao.