Prve pahulje stigle do Kvarnera

Zbog sve naglašenijeg utjecaja ciklone , čiji se centar u 16:30 sati nalazi negdje u razini Splita bliže Italiji, već s poslijepodnevnim satima utorka došlo je do pritjecanja vlažnijeg zraka, a od 14 sati su na području Kvarnera zabilježene i snježne pahulje.

Prema dojavama čitatelja najprije je malo snijega zabilježeno na istočnom priobalju, zatim na najvišim predjelima Krka i Cresa te na Učki, a zatim su dojave počele stizati i s istočnih dijelova riječkog prigrada, u konačnici i iz same Rijeke.

Za sada nema nekih zamjetnijih oborina što je i očekivano, jer se glavnina očekuje u noćnim i jutarnjim satima srijede kada ciklona priđe sjevernom Jadranu, tj. kada i bura oslabi koja stvara poteškoće u prometu, što potvrđuje i izvješće HAK-a:

Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji i središnjoj Hrvatskoj. Moguća je poledica. Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autocestu A1 Gospić-Maslenica, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva II, državnu cestu DC1 na dionici Zagorje-Vaganac-Udbina-Gračac-Knin te staru cestu kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice (DC3). U priobalju puše jak vjetar, povremeno s olujnim udarima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez propisne zimske opreme..

Ciklonu možete aktivno pratiti s nama putem naše facebook stranice.

Atkualna radarska animacija (16:45), ARSO