Šteta u Crikvenici veća od 15 milijuna kuna, proglašena elementarna nepogoda

Kišno nevrijeme koje je prije dva tjedna pogodilo Crikvenicu proglašeno je elementarnom nepogodom od strane župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine, koji je odluku o proglašenju elementarne nepogode donio na temelju zahtjeva Grada Crikvenice, na temelju prijava štete.

Šteta počinjena u jutarnjim satima u subotu 16. rujna procjenjuje se na više od 15 milijuna kuna. U nekoliko sati na Crikvenicu se sručilo 183 litre kiše po četvornom metru. Obilna kiša prouzročila je štete u stambenim i poslovnim objektima. Područje zahvaćeno elementarnom nepogodom iznosi oko 200 hektara.

Nedavno je proglašena elementarna šteta zbog suša za 21 grad i općinu u Vukovarsko-srijemskoj županiji te za osam gradova i općina u Varaždinskoj županiji. Ljetos je elementarna šteta proglašena u Međimurskoj županiji zbog poplava, a prije nekoliko dana elementarnu nepogodnu zbog kiše proglasila je i Zadarska županija. Podsjetimo da je u travnju proglašena elementarna nepogoda zbog mraza koji je napao Novi Vinodolski.

Naslovna: Lino Lončarić