U poplavama u Pakistanu 43 mrtvih, u Indiji najmanje 40

Army Reserve’s 811th Ordnance Company Assists Rainelle, WV during Flooding
Od posljedica poplava izazvanih obilnim monsunskim kišama u pakistanskoj pokrajini Khyber Pakhtunkhwa na granici s Agfanistanom poginule su u subotu 43 osobe, a u poplavama u sjevernoj indijskoj državi Uttarakhand tijekom vikenda poginulo je najmanje 40 osoba, izvijestili su u nedjelju dužnosnici dviju država.

Obilne monsunske kiše koje su pogodile sjeverozapadnu pakistansku pokrajinu Khyber Pakhtunkhwi prouzročila je velike bujice i poplave koje su uništile desetke kuća i džamiju u mjestu Ursoonu na sjeverozapadnoj granici zemlje. Načelnik mjesta izvijestio je da je, po podacima kojima raspolaže, poginuo 41 mještanin.

Ugroženom stanovništvu u nedjelju pomažu vojne snage, a onima koji su zbog vodenih bujica ostali izolirani pomoć u hrani i potrepštinama doprema se vojnim helikopterima.

Zadnjih godina Pakistan pogađaju ekstremne vremenske nepogode koje su dosad uzele nekoliko stotina stanovnika, a uništene su i velike poljoprivredne površine.

U sjevernoj indijskoj državi Uttarakhand tijekom vikenda je od posljedica vodenih bujica i klizišta smrtno stradalo najmanje 40 ljudi. Nekoliko ih se smatra nestalima, rekao je glasnogovornik države Uttarkhand, dodajući da su najteže pogođeni najudaljeniji dijelovi, sela Chamoli i Pithoragarh.

Dosad je potvrđena brojka o 18 smrtno stradalih, od čega je 15 iz Pithoragarha. Strahuje se da bi broj poginulih mogao biti veći.

Vlasti su u ugrožena područja poslale pomoć.

Izvor: HINA
Naslovna foto: FAH