Vikend promjenjiv, u novom tjednu stabilizacija

Nakon gotovo pet dana obilježenih kišom, jugom, a zadnja dva dana i nižim temperaturama i vikend će obilježiti ne potpuno stabilno vrijeme.
Na takvo će vrijeme utjecati oslabljeno ciklonalno polje koje će se postepeno povlačiti na jugoistok dok će sa sjevera kontinenta jačati prostrana anticiklona.

Očekivani raspored sustava nad Europom i Atlantikom za nedjelju sredinom dana, MetOffice

Hladna fronta te anticiklone koja rubno dodiruje naše područje, u ovom će se periodu pomicati na zapad po sjevernim obroncima Alpi te time potencirati oslabljeno ciklonalno polje i stvoriti novi sekundarni centar oko Genove koji će se zatim premještati na jug.

Subota će tako proći u promjenjivo oblačnom vremenu s dužim sunčanim razdobljima osobito tijekom poslijepodneva.
Puhat će umjerena do jaka bura koja će prema kraju dana slabjeti.
Jutarnja temperatura između 5-10°C , Gorski kotar lokalno uz minuse, dok će se dnevna kretati oko 13°C, u Gorskom kotaru 2-5°C.

U nedjelju će zbog prolaska ciklone prevladavati malo oblačnije vrijeme uz manje sunčanih razdoblja osobito ujutro i navečer.
Zadržat će se hladno, jutarnje temperature slične subotnjima dok će dnevna porasti za 2-3°C.
Bura će dominirati tijekom dana uz umjerenu do jaku jačinu na gotovo čitavom području PGŽ-a.

Znači slijedi još dva dana promjenjivog vremena i uglavnom suhog, osim gorskih područja gdje lokalno može pasti oko 5 mm kiše, a u najvišem području i malo snijega kroz oba dana. Od ponedjeljka stabilno.