VREMEPLOV: Orkanska bura u Rijeci i na Kvarneru, 11.11.2013.

11. studenog 2013. godine na vrijeme je djelovala Jadranska ciklona koja je Gorskom kotaru donijela snijeg, obilniju kišu mjestimice na Kvarneru, ali sve je zasjenila orkanskom burom koja je čak i u Rijeci puhala orkanskom snagom.

Bura je počinila veliku materijalnu štetu, kako u Rijeci, tako i na ostatku Kvarnera. Udari bure na Krčkom mostu dosegnuli su 237 km/h, riječkom Kampusu 170 km/h, dok je u Rijeci izmjeren udar bure od 127 km/h. Otežano se prometovalo gradom, a dežurne službe imale su pune ruke posla, jer osim štete, mnogobrojna mjesta ostala su bez struje. Ozlijeđeno je 20 osoba.

Koliko je ovaj intenzivan meteorološki događaj bio upečatljiv svjedoči i činjenica da je proglašen jednim od svjetskih meteoroloških događaja za 2013. godinu.

Time je vjerojatno doprinijela i fascinantna snimka “letećeg” vatrogasca koji je tog dana bio na dužnosti, a kojeg je bura lakoćom podignula zajedno s limom na kojem je stajao.

Tog dana primili smo mnogobrojne fotografije s terena, a svega se na jednom mjestu možete prisjetiti putem niza vijesti koje smo tada objavili:

 

CIKLONA UŽIVO
BURA SHOW
ORKANSKA BURA U RIJECI
OTOK KRK
RIJEČKA BURA – FOTO
KAOS U RIJECI (FOTO)
ORKAN BJESNI RIJEKOM
RIJEČKA BURA 2
DAN NAKON