Zavladali zimski uvjeti | Najviše snijega je palo u Pargu i na Plitvicama

Otočac, Milan Krznarić Photography

Nakon duljeg vremena ‘po jugu’, studeni konačno opravdava svoje ime, te nam donosi zimske (razbi)brige.

Tijekom noći na većini područja Gorskog kotara i Like padao je snijeg, koji pada i jutros, ali sve je češća pojava ledene kiše, osobito u Lici na širem gospićkom području. Slabe susnježice bilježi se i na području Senja uz jaku do olujnu buru.

Prema podacima u 7 sati, najviše snijega u protekla 24 sata palo je na Plitvičkim jezerima i u Pargu, 19 cm. Delnice mjere 17 cm,  Slunj 15 cm, Otočac 11 cm, Crni Lug i Gospić 10 cm te Zavižan 9 cm (trenutno mjeri -7 °C).

Prema prvim informacijama, snijega je na Učki i dijelu Ćićarije palo tek nekoliko centimetara.

Puše bura, jaka do olujna, te stvara brojne probleme u pomorskom i cestovnom prometu. Dodatno pozivamo na oprez i zbog već spomenute ledene kiše koja će biti sve učestalija pojava.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri, i obrnuto (zbog zimskih uvjeta i vjetra).

Samo za osobna vozila otvorene su (zbog vjetra):

-dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice,

-Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja (DC8).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikloicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Sveta Marija Magdalena, autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana prometa dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog vjetra u prekidu su katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka, katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka, trajektna linija Lopar-Valbiska, brodska linija Mali Lošinj-Unije -Susak.

U drugom dijelu dana očekujemo postupno smirivanje vremena, a sutra i nešto toplije.